Den allsidige jeans: et plagg for alle anledninger

Eglitta fra The Row, Katie Holmes i Abigail fra Khaite og Carlyl fra The Row

En god jeans blir som en god venn i hverdagen. Den er der for deg når du har kleskrise tidlig mandag morgen, når ingenting annet passer og når du skal rekke bussen. Den er der når du skal pynte deg, men ikke altfor mye. Jeansen, eller ola-buksen som vi også kaller den, er altså et av de mest allsidige plaggene i manges garderobe. Hvordan skjedde det?

 

Wide Jeans fra Dries Van Noten i fargen Light Blue

 

I 1850 designet Levi Strauss olabuksene som arbeidstøy for de som jobbet som gravere i California. Etter å ha brukt seilduk som stoff for arbeidsbuksene, ble dette byttet ut med det tykke bomullsstoffet denim etterhvert. Etter å ha blitt brukt som arbeidsbukser en god stund, kom den også til syne på ungdommer på 1950-tallet. Med årene har olabuksen blitt til et must i enhver garderobe, og du finner den i flere versjoner. Skinny-jeans, low-waist, baggy, mom-jeans og så videre. Med andre ord finner man alltid en jeans som passer til seg - man må bare smøre seg med tålmodighet. Og når man finner den, er det som kjærlighet ved første blikk.

 

Danielle fra Khaite i fargen Bryce

 

I årets AW-kolleksjoner er det mange jeans å finne. Khaite er blant merkene som har endret manges syn på hva jeans kan være. Ikke bare er dette et veldig allsidig plagg, men passformen til Khaite sine jeans er det mange som tenker på som et kunstverk. Du finner de i ulike sitt, og det er det Khaite også er opptatt av. Man skal uansett finne seg en modell som passer til sin egen kropp.

Les mer om Khaite denim her.

 

Eglitta jeans fra The Row i Light Indigo

 

Vi har sett den før, men den kommer igjen - Eglitta Jean fra The Row kommer nå i en lys indigo. Den er designet med en mid-rise midje, som gir en flatterende passform uten å være for høy eller lav på hoftene. Dette gir en behagelig og sikker følelse, samtidig som det skaper en fin silhuett. Buksen er perfekt til layering, noe som gjør at den passer fint i kombinasjon med en tykk, myk strikk og en lang trenchcoat.

 

 

Dries Van Notens long denim pants er som navnet viser til, lang i beina og høy i livet. Når det gjelder farger, kommer den både i indigo og lys indigo, to tidløse nyanser som er allsidige og enkle å style. Den klassiske indigoen gir en dyp og rik farge som passer til alt fra enkle t-skjorter til mer formelle overdeler. Den lyse indigoen, på den andre siden, tilfører en mer avslappet og frisk tone til antrekket, perfekt i sesongoverganger og lysere dager.

 

Toteme har også fokusert på denim og jeans over en lengre periode, og har med tiden fått et stort utvalg av modeller og farger. Toteme sin Classic Cut Denim er har en klassisk fasong med rette, lange ben. Den sitter høyt på livet og er den perfekte hverdagsjeansen over sneakers, ballerina eller støvletter.

 

Nå som vi befinner oss i en sesongovergang, er altså olabuksen en essensiell del av hverdags-garderoben. Om man ønsker å holde det dempet og klassisk, festlig eller formelt. Velkommen til høsten og velkommen til oss.

×