Khaite - The Feminine Unique

Khaite - The Feminine Unique

 

New York-baserte KHAITE (uttales engelsk 'kate') ble grunnlagt i 2016 av Catherine Holstein og er et merke som raskt har blitt en favoritt blant kvinner som har vært på jakt etter polerte hverdagsfavoritter. Hvert plagg er designet for å bli elsket og fremstiller en tidløs og leken balanse mellom motstridende elementer- fortid og fremtid, maskulinitet og femininitet, styrke og mykhet og struktur og flyt. Disse kombinasjonene er viktige elementer i designet hos Khaite – myke gensere i kasjmir i kombinasjon med jeans eller skinnbukser eller maskuline blazere over feminine skjørt. KHAITE er et gresk ord som betyr "langt, flommende hår" og representerer det feminine hos merket, selv om plaggene ikke er overdrevet feminine. Khaite overrasker og utfordrer motenormer, men bygger alltid på et robust fundament preget av eksepsjonelle materialer og subtile, men slående detaljer som danner en allsidig, modig og tidløs garderobe. Catherine Holstein mottok den gjeve prisen som årets beste designer av kvinneklær i 2022.

 

The Beth Dress og Lorimer Pump i bilde til venstre. Medium Olivia Hobo Bag til høyre.

 

Khaite fikk sitt virkelige gjennombrudd i 2019 da skuespiller Katie Holmes praiet en taxi i New York iført Scarlet Cardigan i fargen Barley. Den myke, luksuriøse cardiganen i kasjmir ble raskt et it-plagg og det ble med ett lange ventelister. Khaite har også tatt verden med storm med sine jeans og man har sett diverse moteikoner som Kendall Jenner og Hailey Bieber iført Danielle og Daria jeans i flere farger. Med lanseringen av både sko og vesker, er det Dallas Boot og Lorimer Pump som har gjort seg mest gjenkjennbare, samt veskene Lotus Tote og Augusta Crossbody Bag.

 

Katie Holmes i Scarlet Cardigan.


Ettersom merket har fått en stadig økende popularitet, har Khaites kreasjoner blitt sett på Met Gallaen av Lily Aldridge i New York, samt andre store begivenheter som CFDA Fashion Award på Kendall Jenner. Fashionistar verden over ser gjerne til Khaite for utradisjonelle plagg til tradisjonelle anledninger. Den fantastiske kjolen June er, blant andre, én av kjolene båret av Sofia Richie i løpet av sitt 3 dager lange bryllup i Italia.

 

Sofia Richie i June Dress.

×