Capsule Wardrobe

Capsule Wardrobe

Hvordan lage en kapselgarderobe som varer? En kapselgarderobe handler om å skape en liten samling allsidige, høykvalitetsplagg som kan blandes og matches for å lage ulike antrekk over en lenger periode. Vi har samlet de beste tipsene for å hjelpe deg med å bygge en varig kapselgarderobe.


1. Kvalitet fremfor Kvantitet

Invester i godt håndverk som tåler tidens prøve fremfor å kjøpe på nytt og på nytt. Velg stoffer som er motstandsdyktige mot slitasje, og velg merker som er kjent for sitt håndverk. Hos Vincci er vi opptatt av at plaggene er av den ypperste kvalitet og er produsert på en forsvarlig måte.


2. Tidløse grunnplagg

Inkluder tidløse grunnplagg som nøytrale topper, bomullsskjorter, velsittende jeans og en klassisk blazer. Disse elementene danner grunnlaget for garderoben din og kan styles på utallige måter.

3. Allsidighet

Velg elementer som lett kan gå fra uformelle til formelle anledninger. For eksempel kan en allsidig kjole styles opp eller ned med tilbehør som smykker, vesker og sko. Du kan også komme lagt med en blazer over jeans til hverdags og til dressbukser og skjørt når du skal pynte deg. Et par sorte, høye hæler kan også brukes i hverdagen eller til uformelle middager med jeans og blazer, men redder også festen til alle pyntede plagg.


4. Nøytral fargepalett

Hold deg til en nøytral fargepalett for de fleste plaggene i garderoben. Nøytrale farger som svart, hvit, grå, navy og beige kan blandes og matches uten anstrengelse. Antrekk som går ton i ton ser også ryddig, sofistikerte og klassiske ut. Disse går aldri av moten!


5. Vurder din livsstil

Kapselgarderoben din bør være i tråd med din livsstil. Denne redder hverdagen i et hav av muligheter og plagg og settes enkelt sammen etter ønske. Hvis du sjelden deltar i formelle anledninger, konsentrer deg mer om hverdagsklær. Dette betyr likevel at du bør velge hverdagsplagg som enkelt kan styles om en spesiell anledning skulle by seg. Da kommer man veldig langt med den perfekte dressbuksen, blazer og en liten, sort veske.


6. Bruk tilbehør

Tilbehør kan gi antrekket nytt liv! Skjerf, smykker, belter og sko kan forvandle et grunnleggende antrekk til noe spesielt. Med basegarderoben på plass kan et par øreringer gjøre det lille ekstra eller et belte som festes i midjen over en blazer eller kåpe. Du kan også være gøy med sko eller vesker i en sprek farge for å bryte opp et ellers nøytralt antrekk.


7. Komfort

Komfort er alfa omega når det kommer til basegarderoben. Om man så sitter stille eller er mye i bevegelse i hverdagen er det mest behagelig med klær som puster som kasjmir, silke og bomull. Å invistere i en klassisk kasjmirgenser og behagelige bukser, som sammen også er et perfekt antrekk, er hverdagen reddet. Flate, klassiske sko som loafers og ballerinasko er både klassiske og komfortable, men invester gjerne også i et par nøytrale sneakers.


8. Vurder dine behov

Evaluer jevnlig kapselgarderoben din og juster etter behov. Fjern plagg du ikke lenger bruker, og vurder å legge til elementer som fyller hull i samlingen din.


9 Bevisst shopping

Før du kjøper noe nytt, vurder hvordan det passer inn i din eksisterende garderobe. Vil det passe inn med flere plagg og er det med å komplettere hullene i skapet?


10. Vedlikehold

Første bud er at du bør ta godt vare på klærne dine for å forlenge levetiden deres. Følg instruksjonene på vaskelappen, vask dem på riktig måte, send på rens og oppbevar dem slik at du unngår skader. Skaff en nuppefjerner for strikkeplagg, en børste for semskede sko og impregner skinnsko og vesker jevnlig. Ikke kjøp nytt med én gang - skreddere og skomakere kan gjøre undre for plagg og sko som trenger en oppfriskning eller må repareres!


Hos Vincci kan vi hjelpe deg å sette sammen en tidløs garderobe med merker som The Row, Jil Sander, Khaite og Alaïa. Ved å kombinere våre raffinerte merker med konseptet om en kapselgarderobe, kan vi skape et utvalg av plagg som ikke bare er av høy kvalitet, men også er tidløse med eleganse og stil.

Husk at nøkkelen er å skape en garderobe som gjenspeiler din personlige stil og gjør sammensetningen av antrekk enkel. Ved å konsentrere deg om kvalitet, allsidighet og plagg du virkelige elsker, kan du bygge en kapselgarderobe som forblir stilig og funksjonell i år etter år.

×