Maison Alaïa

Maison Alaïa

"My obsession is to make women beautiful. When you create with that in mind, things can't go out of fashion." Azzedine Alaïa


«The king of cling» – Azzedine Alaïa var en Tunisisk coutourier og en av vår tids mest toneangivende designere. Med bakgrunn som skredder for blant annet Christian Dior og Thierry Mugler, skapte han seg et stort navn på 80-tallet og ble verdenskjent for sine feminine, skulpturelle og skreddersydde kreasjoner. Hyllet av en samlet motebransje, elsket av kvinner over hele verden, og båret av blant annet Grace Jones, Michelle Obama, Beyoncé, Victoria Beckham, Carine Roitfeld, Franca Sozzani, og ikke minst supermodellen, Naomi Campbell, som anså Azzedine Alaïa som en farsfigur.



Helt fra barndommen av elsket Azzedine Alaïa glamour og alt som er vakkert i denne verden, og det sies at han løy om alderen sin for å kunne begynne sin utdannelse ved The Tunis Institute of Fine Art. Etter at han flyttet til Paris og begynte å jobbe som skredder bedrev han også selvopplæring gjennom å dekonstruere kreasjoner fra Cristóbal Balenciaga, for å forstå komposisjonen, og deretter å sy dem sammen igjen. I tillegg til å være respektert og beundret for sin gode smak og forståelse for komposisjon og design, har han også blitt hyllet for sin integritet. Tidligere redaktør av Marie Claire, Catherine Lardeur, skrev blant annet at «Alaïa remains the king» og siktet til hvordan hun mente at en rekke designere kun skapte klær for å bli omtalt, ikke fordi de faktisk hadde en lidenskap for å skape. Han har ved flere anledninger valgt å vise sine kolleksjoner utenom det tradisjonelle Fashion Week-programmet, og gjerne i mer "beskjedne " omgivelser der kolleksjonen får tale for seg selv. Hans kreasjoner var ofte svært tettsittende og konstruert for å fremheve kvinnens figur, og paletten nøytral. I dag er det den Belgiske designeren, Pieter Mulier som fører Alaïas arv videre.


×