Never fully dressed without – a jacket!

Garderobens "hverdagshelter"


Hvilken årstid liker du best? Vårt svar er “alle årstider som involverer en form for yttertøy”. Fordi det er lite som fullfører et antrekk på samme måte som en jakke.


Ikke minst varierer behovet for yttertøy drastisk gjennom året i et land med fire årstider. Vårt beste tips er å investere i yttertøy som du enkelt kan bruke på tvers av sesonger. Du kan for eksempel kle deg med et ekstra lag med ull, eller et skjerf når det blir kaldere. På denne måten får du mer ut av garderoben din.

Vi er spesielt svake for trenchcoaten, et plagg som er like aktuelt, år etter år. Trenchcoaten finnes i utallige varianter, også i ull, for deg som gjerne bærer dette ikoniske plagget året rundt.

Trenchcoat fra The Row finner du her.

Den grå kåpen fra Dior selges kun i vår fysiske butikk, men ta kontakt med butikken, så hjelper vi deg gjerne.
Fra dag-til-kveld

Vi elsker hva en jakke kan gjøre med et antrekk. En myk strikkegenser kan være ganske casual, men med en kåpe over blir looken plutselig en ganske annen.

Vi er minst like svake for "yttertøyets lillesøster", nemlig blazeren.

Du kan gjerne bruke en blazer som et alternativ til yttertøy, spesielt sent på våren og tidlig om høsten. En blazer er dessuten en sann redning når du skal kle deg fra dag-til-kveld. Gjennom å bytte sko, og ta på deg en blazer vil antrekket få et løft – det skal faktisk ikke mer til.

Jakke fra Celine selges kun i vår fysiske butikk, men ta kontakt med butikken, så hjelper vi deg gjerne.Du kan også bruke blazeren til å kle opp klassiske hverdagsplagg.

En enkel skjorte eller t-skjorte stylet med jeans oppleves avslappet, men med en gang du slenger en blazer over skuldrene transformeres antrekket umiddelbart. Det blir noe mer, noe ekstra.

Den hvite blazeren fra Celine selges kun i vår fysiske butikk, men ta kontakt med butikken, så hjelper vi deg gjerne.Slik tar du vare på yttertøy og blazere i garderoben

Litt av poenget med å investere i garderoben er ønsket om at tingene skal vare, enten det er sko, vesker eller plagg. Mye av dette handler om hvordan du tar vare på det. Med blazere og yttertøy kan det lønne seg å lufte dem ved behov, og alltid henge dem opp på en bred kleshenger etter bruk, fremfor i “hempen” i nakken.

Teddyjakke og mørk kåpe fra Celine. Dette merket selges ikke i vår nettbutikk, men ta kontakt med butikken, så hjelper vi deg gjerne.
Fordi sesongene er såpass variert her til lands vil det være jakker, spesielt yttertøy, som ikke er like aktuelle året rundt. Sørg for å børste godt av dem før du pakker dem bort, og se over dem slik at det ikke er løse knapper eller noe som må repareres. Du kan gjerne også sende dem til rens, dersom det er nødvendig på slutten av sesongen. Heng deretter kåpen, frakken eller blazeren opp på en bred kleshenger, som fyller skuldrene, og oppbevar dem i en klespose i tekstil.

På denne måten varer plaggene lenger, og du kan glede deg til å finne dem frem igjen ved neste aktuelle sesong.