Trenchcoat

Den eneste jakken du noen gang vil trenge 

I hvert fall 70% av året…

Dersom du kun skal investere i én jakke denne sesongen, så er det ingen tvil om hvilken. Vi snakker selvfølgelig om trenchcoaten. Trenchcoaten er både tidløs og allsidig. Bruk den sammen med en kasjmirgenser og et skjerf om høsten, og over en krisp skjorte og jeans om våren.Trenchcoaten

Hver eneste sesong ser vi ulike tolkninger av trenchcoaten fra store motehus. Til vintersesongen er det ofte varianter i ull og kasjmir vi ser mest av, men på denne tiden av året er det ofte tykk bomull eller mer tekniske materialer som gjelder. Den mest tradisjonelle varianten er beige, men grønt er minst like klassisk.  

Trenchcoaten så dagens lys allerede tidlig på 1900-tallet, og som mange andre garderobe-klassikere er også denne inspirert av militæret.

 

Et garderobe-ikon

Men det er ikke bare takket være lang fartstid at vi anser trenchcoaten som et ikon i garderoben. Den har også være båret av flere store stilikoner gjennom tidene.

En av de mest legendariske trenchcoat-referansene finner vi i kult-klassikeren, Breakfast at Tiffanys. I styrtende regnvær løper Audrey Hepburn, i rollen som Holly Golightly, inn i et smug mellom New Yorks gater på leting etter katten Cat. Den gråtende Hepburn er iført en lys beige trenchcoat, og etter henne kommer George Peppard, også iført trenchcoat.

De to erklærer endelig sin kjærlighet for hverandre, og gir oss både et mote-ikonisk og et filmhistorisk øyeblikk i et og samme kyss. 

 

 

Men Hepburn er ikke det eneste stilikonet vi forbinder med trenchcoaten. Den franske sangeren og skuespilleren, Francoise Hardy, bar også en trenchcoat i forbindelse med innspillingen av filmen Grand Prix i 1966. Bildene av henne iført trenchcoat, firkantede solbriller med hvit innfatning, og et kamera i hånden inspirerer oss fortsatt den dag i dag. 

 

 

 

Designer Yves Saint Laurent, som lærte oss at sort og navy er som skapt for hverandre, og satt kvinner i smoking på kartet en gang for alle, var også stor tilhenger av trenchcoaten. 

 

 

 

For ikke å snakke om Jackie Kennedy. Et evig bilde på feminin eleganse! 

 

 

Silhuett og autoritet

Noe av det som gjør trenchcoaten så idéell er at den forener det feminine og maskuline helt sømløst, og brukes like mye av menn som av kvinner. Beltet i livet sørger for en flatterende silhuett, og de markerte skuldrene med belter, og brede slag gir plagget autoritet. Hva mer kan man ønske seg?

I dag ser vi trenchcoaten i både mer figurnære og oversized varianter, og i ulike lengder.


Se vårt utvalg av trenchcoater her:

Trenchcoat light Beige Soft Clover Bag
 Jil Sander Trench Coat Light Beige  Jil Sander Soft Clover Bag

 

Celine Triomphe Trenchcoat Celine Triomphe Trenchcoat bak
Celine Triomphe-printed Trenchcoat - kontakt butikken for prisforespørsel Celine Ava Bag - kontakt butikken for prisforespørsel

 

Celine Trenchcoat in Wool and Cotton Celine Trenchcoat in Wool and Cotton detaljer
Celine Trenchcoat in Wool and Cotton - kontakt butikken for prisforespørsel

 

Trenchcoat Rust/Copper Tangle Medium Black
 Jil Sander Trenchcoat Rust/Copper Jil Sander Tangle Medium Black

 

MKDT Caesar Trenchcoat Joseph Trenchcoat
MKDT Caesar Trenchcoat  Joseph Wool Twill Chasy Coat

 

Celine Trench Celine Belt Bag Nano
Celine Trenchcoat - kontakt butikken for prisforespørsel
 Celine Belt Bag - kontakt butikken for prisforespørsel