Nøkkelplagg – garderobens salt og pepper

Hva definerer egentlig et nøkkelplagg?

 

Uansett hvor mye vi setter pris på at festsesongen er her, og at vi endelig kan pynte oss igjen, så er det tross alt hverdagene det er flest av – så hvorfor ikke gjøre litt stas på dem?


Det å bygge en god garderobe basert på nøkkelplagg er alfa omega for en funksjonell og helhetlig garderobe. Invester heller i færre, men bedre plagg som har riktig passform, gode materialer og passer din stil, fremfor å eksperimentere med hundre alternativer som egentlig ikke føles hundre prosent, noen gang.

 

Hvilke farger er "dine farger"?

Et perfekt nøkkelplagg har et snitt som virkelig kler deg, og en farge som passer godt med resten av garderoben din. Noen foretrekker å bygge sin garderobe rundt kalde nøytraler som sort, hvitt, grått og blått, mens andre trives bedre i jordfarger som beige, brunt, hvitt og grønt. Eller kanskje noe midt i mellom? Det viktigste er å gå for farger som man føler seg vel med.

Genser fra CO finner du her, og skjørtet fra Joseph finner du her. Boots fra The Row finner du her.  
En god passform

Vær kritisk til at plagget skal ha et godt snitt – dersom det ikke sitter godt, vil du aldri føle deg vel uansett hvor fint det er å se på. Ta det gjerne med til en skredder for å få det tilpasset slik at det virkelig møter dine preferanser. Det kan handle om lengde, eller hvordan det sitter i midjen. Og de dagene der du har dårlig tid vil du være så takknemlig for at hva enn du velger fra garderoben (i all hui og hast) er noe som vil sitte perfekt, umiddelbart.

Et nøkkelplagg gjør det også enkelt å kle deg på morgenen, da det nesten kan kombineres med hva som helst annet i garderoben.

Hele antrekket er fra Dior. Dette merket selges ikke i vår nettbutikk, men ta kontakt med butikken, så hjelper vi deg gjerne. "Klassisk" for deg

Et nøkkelplagget behøver ikke nødvendigvis å være per definisjon “klassisk”, men klassisk for deg, og noe du vet at du vil like i mange år fremover. Det er også en bonus dersom plagget enkelt kan kles opp og ned, og brukes fra dag-til-kveld.

Noen foretrekker skjørt fremfor bukser, andre sverger til jeans. Det handler om å finne plaggene som gjør din garderobe til et godt utgangspunkt for deg.

Skjorte fra Jil Sander finner du her, og buksene her. Sko fra Manolo Blahnik finner du her.