“I don’t want a black coat – I want a lepoard coat”

Selv om flere trendforskere spår at pandemien vil bidra til at vi ser på garderoben som en investering, der klassiske plagg og tidløshet rår, tenker Diors Creative Director, Maria Grazia Chiuri, annerledes. 

“I don’t want a black coat – I want a lepoard coat” sa hun til vogue.com i forbindelse med presentasjonen av Diors Fall 2021-kolleksjon. Og ganske riktig – denne kolleksjonen er i aller høyeste grad preget av lekenhet, rock’n’roll og et mer dristig Dior. 

Dior Fall

Nostalgi og La Dolce Vita

Til Diors Fall 2021-kolleksjon har Maria Grazia Chiuri har hentet inspirasjon fra sin ungdomstid. Gjennom leo-print, pop-kulturelle referanser, band t-shirts og metalliske innslag tar hun oss med tilbake til Italia på 70- og 80-tallet. 

Kolleksjonen er på sitt aller beste når rock’n’roll møter klassisk Dior. Denne sesongen kan du kle røffe boots med vakre plisséskjørt og en oversized bomber-inspirert jakke.

Dior

Dior boots

Klassisk møter kontemporært

Street-elementer som sneakers, bøttehatten og chunky sandaler står nærmest sømløst mot Diors klassiske silhuett, og ikoniske plagg som The Bar Jacket. Dette er et godt eksempel på hvordan disse plaggene alltid vil være aktuelle, men at det likevel er rom for å style dem mer trend-basert.

Dior sandals 

Til tross for rampete krumspring byr kolleksjonen også på tidløs tweed, fantastiske ytterplagg, og skreddersøm slik bare Dior kan. 

 

Dior fall

 

Et av kolleksjonens nøkkelplagg er et a-linjet, klassisk Dior-skjørt i leopard-print. Selv om leopard er et av sesongens store statement fra Dior, er dette et print som anses å være et av de mest tidløse.

 Dior

– Noe som gir oss energi

Det er helt tydelig at Maria Grazia Chiuri oppfordrer oss til å ha det gøy med garderoben, og pynte oss mer denne høsten.

 

Dior fall

 

– Nå trenger vi noe som gir oss energi – noe helt nytt, uttalte designeren til vogue.com

Vi fryder oss over denne lekenheten fra Dior, og lar oss inspirere av det som oppleves som et kreativt overskudd hos sjefsdesigneren, til tross for et år preget av alvor.

Dior Fall 2021 hos Vincci

Dior Fall 2021 har allerede ankommet Vincci og Akersgata. Dersom du ser noe du liker er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss enten på mail (nettbutikk@vincci.no) eller via telefon. 

 

Kilde: https://www.vogue.com/fashion-shows/pre-fall-2021/christian-dior